Kan man frit vælge egen tandlæge, når man er tilmeldt omsorgstandplejen?

08 marts, 2014

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Spørgsmål:

Kan man frit vælge egen tandlæge, når man er tilmeldt omsorgstandplejen?

Anders Gurregaard

 

Svar:

Kære Anders,

Patienter, der får tilbudt omsorgstandpleje på kommunal klinik, har hidtil efter sundhedsloven haft ret til frit at vælge behandler, dvs. ret til med samme tilskud i stedet at modtage tandplejetilbuddet hos privat praktiserende tandlæge eller klinisk tandtekniker.

Denne valgmulighed bortfalder også for omsorgstandplejepatienters vedkommende ved årsskiftet 2012 / 2013, dog således at patienter, som ved den ændrede lovs ikrafttræden modtager behandlende tandpleje i privat praksis efter eget valg, bevarer denne ret, indtil behandlingen er afsluttet.

Med venlig hilsen,

Axel Tulinius,
Tandlæge MPH.

 

Se flere spørgsmål og svar i brevkassen