Den gode protesepleje

01 august, 2014

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Den-gode-proteseplejeSelv om flere og flere ældre i dag har bevaret deres egne, naturlige tænder, har mange plejehjemsbeboerne stadig enten hel- og/eller delproteser som erstatning for manglende naturlige tænder.

Har man protese er mundhygiejnen fortsat vigtig. Hel- eller delproteser bør som udgangspunkt tages ud efter hvert hovedmåltid og skylles. Protesen skal børstes dagligt med en protesebørste. Brug lunkent vand og uparfumeret flydende håndsæbe til rengøringen.

Borgeren bør normalt ikke sove med protese i munden, men her er det vigtigt at lytte til borgerens ønsker og i videst muligt omfang følge disse.

Når protesen er ude om natten, kan den opbevares i et bæger med vand, der så skal have tilsat en desinficerende tablet. Ellers kan den rengjorte protese opbevares tørt om natten, fx i en proteseæske.