Diabetikere: Børst tænderne ekstra godt!

16 marts, 2015

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Diabetikere risikerer mere end andre at få parodontose.

Fakta er, at borgere med diabetes dobbelt så ofte får parodontose som borgere, der ikke har diabetes. Grunden er, at diabetes forringer kroppens immunforsvar. Derfor er man meget mere modtagelig over for infektioner.

Livsfarlige bakterier
Har man som diabetiker først fået parodontose, gør parodontosebakterierne det sværere at kontrollere blodsukkeret. Det betyder, at man kan få sundhedsmæssige komplikationer – nogle gange livsfarlige. Når man har parodontose risikerer man desuden at tabe tænderne. Parodontose er en kronisk sygdom, som man i sidste ende kun kan holde nede med god tandhygiejne. Den bedste kur er derfor forebyggelse.

Gode råd om parodontose og diabetes. Klik her.

*Egen tilvirkning


Denne artikel var med i Nyhedsbrev 2, 2015, 2. årg. Læs hele nyhedsbrevet ved at klikke her.

Læs alle vores tidligere nyhedsbreve her