Omsorgstandpleje

Omsorgstandplejen er et tilbud til borgere, som af fysiske og/eller psykiske grunde er ude af stand til at benytte det almindelige tandplejetilbud.

Hvad er omsorgstandpleje?

Omsorgstandplejen er et kommunalt tandplejetilbud til voksne borgere, der af fysiske og/eller psykiske årsager er forhindrede i eller kun med stort besvær kan benytte de almindelige tandplejetilbud.

 

Formålet med omsorgstandplejen

Formålet med omsorgstandplejen er:

  • at sikre borgeren så god tyggefunktion som muligt
  • at holde borgeren smertefri
  • og at give borgeren mulighed for at opretholde sit selvværd og sociale kontakter.

Behandlingerne i omsorgstandplejen er primært forebyggende og vedligeholdende og omfatter kun nødvendige istandsættelser af tandsættet. Læs mere om behandlingerne i omsorgstandplejen.

 

Hvor kan man blive behandlet og hvem foretager behandlingen?

Behandlingen ydes oftest i borgerens private hjem eller fx i et klinikrum på et plejecenter. Behandlingen udføres i langt de fleste tilfælde af personale fra den kommunale tandpleje. Pr. 1. januar 2018 er der igen indført fritvalgsordning for omsorgstandpleje. det betyder, at personer, der er visiteret til omsorgstandpleje, kan vælge i stedet at blive behandlet hos privatpraktiserende tandlæge/klinisk tandtekniker. Hvis man ikke ønsker at bruge kommunens behandlere til omsorgstandpleje, skal man kontakte den kommunale tandpleje før der indgås aftale med en privat behandler.

 

Den væsentligste lovgivning vedr. omsorgstandpleje er:

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Brevkasse

‘Spørg Johan’ og få svar.