Spørgsmål:

Hvilke hjælpemidler findes der til tandpleje?

Susanne Jørgensson

 

Svar:

Kære Susanne,

Der findes mange gode hjælpemidler. Vigtigst er at bruge en fluorholdig tandpasta, tandstikkere til at massere tandkødet, tandtråd til at rense for belægninger, madrester og bakterier i tandmellemrummene. Mange vil have glæde af en elektrisk tandbørste – også hvis man af den ene eller den anden grund skal have hjælp til mundhygiejnen. Er man særligt udsat for at få huller i tænderne kan din tandlæge bestille en særlig tandpasta med ekstra Fluorindhold på apoteket. Den er lidt dyrere men den er det værd.

Hvis man – som mange har – har svært ved at vænne sig til at bruge tandtråd, kan der fås flere gode tandtrådsholdere eller små ”flaskerenserbørster”, som er nemmere at have med at gøre. Men spørg enten på apoteket eller din tandlæge.

Med venlig hilsen,

Axel Tulinius,
Tandlæge MPH.

 

Se flere spørgsmål og svar i brevkassen