Spørgsmål:

Jeg er pensionist med tilskud (85%), bosiddende i Sønderborg Kommune.

Jeg har noget jeg skal have lavet, ved vi hvad min egenbetaling vil være?

Med venlig hilsen
Kim Jording

 

Svar:

Kære Kim

Hvis du som pensionist har Helbredstillæg efter Pensionslovens §14a, modtager du også tilskud fra kommunen på op til 85% ved tandbehandling. Størrelsen af tilskuddet på op til de 85% afhænger – som du sikkert ved – af din indkomst og formue. Man kan efter de samme økonomiske kriterier søge om udvidet helbredstillæg til aftagelige proteser.

Du kan der ud over søge om “personligt tillæg” efter Pensionslovens §14a, stk. 2. Det personlige tillæg dækker rimelige og nødvendige, helbredsrelaterede udgifter, hvis borgeren (pensionisten) er i en vanskelig økonomisk situation. Tillægget kan omfatte den resterende egenbetaling efter helbredstillægget og kan ydes til behandlinger, som sygesikringen ikke yder tilskud til.

Du skal ansøge din bopælskommune, altså Sønderborg, om personligt tillæg / udvidet helbredstillæg. Skema kan hentes på www.borger.dk. Du skal selv betale en evt. difference imellem det bevilgede beløb og tandlægens honorar.

Hvis du er medlem af ’danmark’ har du også mulighed for at få tilskud her fra til din egen betaling i forbindelse med behandlingen.

Hvis du har spørgsmål til vores svar, er du meget velkommen til at kontakte os.

Du kan i øvrigt læse mere på https://omsorgstandpleje.org/tandpleje-for-seniorer/priser/tjek-priserne/

Med venlig hilsen

Lise Dalmeijer
Omsorgstandpleje.org

 

Se flere spørgsmål og svar i brevkassen