Spørgsmål:

Hejsa

Det drejer sig om, at jeg har en BB hvor hendes protese er alt for stor til hende. Hvordan fungerer det i forhold til at få ny protese eller er der andre muligheder? Hun kan slet ikke have dem i munden.

Med venlig hilsen

Cecilia

 

Svar:

Hej Cecilia,

Her er vores svar på dit spørgsmål:


For at kunne give dit et fagligt korrekt svar på dit spørgsmål, vil det kræve,  at jeg kan se din BB i munden. Dette er nødvendigt for at vurdere hvilke årsager,  der ligger til grund for,  at hun ikke mere kan bruge sin protese.

Ud fra de oplysninger, du giver mig, lyder det da som om hun måske skulle have fremstillet en ny protese. Det kan også være,  at din BB har haft en funktionsnedsættelse, der gør at hun ikke længere kan kooperere omkring det at have en protese i munden. Måske vil det være nok at prøve at bruge protesefix (klister) som supplement?

Er din BB tilmeldt kommunens omsorgstandplejen? Hvis ja, så kontakt de tandplejebehandlere, der kommer hos jer og bed om en vurdering, eller ring direkte til Københavns Kommunes Voksentandpleje på tlf. 33 17 57 80. Hvis din BB benytter en privat tandlæge til levering af omsorgstandplejen, så kontakt ham/hende for en vurdering. Hvis hun ikke er tilmeldt omsorgstandpleje, så prøv at ringe direkte til hendes egen tandlæge.

VH

Johan
Tandplejer
Se flere spørgsmål og svar i brevkassen