Ja. Nogle gange skal man bruge tandtråd, tandstikker eller mellemrumsbørster i den daglige tandpleje for bedst muligt at holde tandmellemrummene rene.

Da det er meget svært at anvende tandtråd på andre mennesker, og da man let kan komme til at beskadige tandkødet med tandstikker, anbefaler vi, at du anvender mellemrumsbørster. Mellemrumsbørster, også kaldet for interdentalbørster, eller ’flaskerensere’, er skånsomme ved tænder og tandkød. De er nemme at anvende, og så fås de i forskellige størrelser, så de kan passe til et hvert tandmellemrum. Mellemrumsbørster fås også med forskellige håndtag, så man kan finde en, der er nem at holde på. Mellemrumsbørster kan efter brug skylles under vand og genbruges.

Spørg Johan

Hver uge stiller social- og sundhedspersonale, klinikassistenter, borgere og pårørende spørgsmål til Spørg Johan om tandpleje til ældre. Spørgsmålene handler om alt fra behandling af tænder til hvordan man får tilskud. Du kan læse de mange spørgsmål og svar her.

Har du selv spørgsmål? Så skriv til sporgjohan@tandplejeinformation.dk. Du får svar indenfor 3 dage.


Denne artikel var med i Nyhedsbrev 2, 2015, 2. årg. Læs hele nyhedsbrevet ved at klikke her.

Læs alle vores tidligere nyhedsbreve her