Spørgsmål:

Jeg har en bekendt, hvis kæreste lige er flyttet hertil fra Rumænien, for at bo her permanent. Han skal begynde på sprogskole.
Manden der er 26 år er psykisk belastet af, at han for nogle år siden var i en bilulykke, hvor han mistede en del af sine fortænder. Dette er en stor belastning for ham. Han bor sammen med sin kæreste der får pension (hun er dansk).

Er det muligt for denne mand at kunne få betalt eller delvist betalt sin tændlægeregning. Her tænker jeg på nye fortænder. Jeg har svært ved at google mig frem til et brugbart svar.

Venlig hilsen

Inge

Svar:

Kære Inge

Din bekendtes kæreste skal henvende sig til sin sagsbehandler i vedkommendes bopælskommune.

Et evt. tilskud afhænger af, hvor din bekendtes kæreste hører til i det sociale system, samt evt. private forsikringsforhold, herunder vedkommendes evt. tilskud-/erstatnings-/ ansvarsforsikringsmæssige forhold.

Er der en speciel grund til at skaden ikke er blevet udbedret i Rumænien tidligere?

Jeg mener ikke din bekendtes kæreste er berettiget til at modtage kommunens tilbud (Specialtandpleje), som forudsætter en kronisk psykiatrisk lidelse (psykose), som gør det vanskeligt eller umuligt at benytte tandpleje hos praktiserende tandlæge.

Jeg håber mit svar kan bruges.

VH

Johan

Tandplejer


 

Spoergjohan@tandplejeinformation.dk 

Se flere spørgsmål og svar i brevkassen