Hejsa Johan

Jeg er en ung pige som har NF1. Jeg har nogle knuder i munden, de sidder i undermunden inde bag fortænderne, håber dette giver mening.
Der ud over har jeg en på kæben som kan mærkes nogen gange når jeg spiser, og når man rør på kæben. Det føles nogen gange som om mit “bid” bliver skævt.
Jeg har haft nogen huller i mine tænder allerede, og vil høre om I har en ide om dette kan være årsagen til nogen af hullerne?
Jeg har ikke oplyst min tandlæge om denne sygdom, er det noget i anbefaler man gør?

Mvh Mig

 

Kære “Mig”

Desværre skriver du ikke hvor gammel du er. Hvis du er under 18 år og er tilknyttet den kommunale tandpleje, så bør / burde du være fulgt tæt af en ortodontist i forhold til din kæbe-symptomer i den kommunale tandpleje. Hvis ikke, så ring og tal med din Kommunale Tandpleje. Men hvis du er over 18 år, og hvis dine fibromer/kæbeledssymptomer først er opstået efter, at du har forladt den kommunale tandpleje, er det din nuværende tandlæge, der skal følge dine sygdom/symptomer med en ortopantomogtraf (et oversigts-billede af hele kæbehulen) og en vurdering ud fra dette om der er fibromer i kæbebenet. Hvis det ikke er sket, så ring og tal med ham/hende om det.

Caries har ikke relation til din sygdom, men skyldes derimod plak/bakterier. Du kan finde hjælp og inspiration her.

 

Venlig hilsnen
Johan Poulsen
Tandplejer

Se flere spørgsmål og svar i brevkassen