Spørgsmål

Hej

Jeg har i mange år forsøgt at få hjælp til tandpleje.

Jeg har ingen tænder tilbage i overmunden efter en ride ulykke og efterfølgende kemo og stråle behandling, mine tænder i undermunden er stærkt overbelastet, min kost stærk begrænset.

Jeg har post commentionelt syndrom, angst, depression- PTSD og søvngængeri. Jeg er ikke istand til at klare det selv…hvad gør jeg?

Mvh
Aagot svenningsen

 

Svar

Kære Aagot

Du kan altid spørge din sagsbehandler og eller din tandlæge. Hvis tænderne menes ødelagt af strålebehandling/kemoterapi, kan du søge under sundhedslovens paragraf 166. Hvis du har en tandforsikring kan denne måske dække efter din rideulykke.

Alternativt, kan du måske mulighed for at få tilskud i gennem kommunen efter et overslag fra din tandlæge.

Omsorgstandpleje er for ældre og eller ikke-selvhjulpne borgere på plejehjem/borgere som er tilknyttet hjemmeplejen. Specialtandpleje-tilbuddet henvender til borgere med psykiske og eller fysiske handicaps.

Håber mit svar kunne bruges, ellers er du altid velkommen til at vende tilbage.

Med venlig hilsen
Maiken Gylche
På vegne af Tandplejer Johan Poulsen