Spørgsmål:

Hejsa.

Jeg havde i 11-12 år år ikke kunne børste tænder da lyden fra tandbørsten fik min tunge til at presse imod mine tænder som en eller anden form for tics. Jeg har nogle psykiske lidelser. men jeg er endelig blevet i stand til at ignorere lyden imens jeg børster tænder. MEN mine tænder har det ikke så godt den dag idag. de har sorte pletter og jeg tror at de fleste af dem er knækket.

Mit spørgesmål:
Er der håb for mine tænder, hvad skal jeg gøre og hvad vil det koste?

Mvh M.. 23 år

 

Svar:

Kære M..

Først og fremmest tak for dit spørgsmål.

Hvorvidt der er håb for dine tænder, er for mig meget svært at svare på, da sådant et svar altid bero på en individuel vurdering, med udgangspunkt i en klinisk undersøgelse hos en tandlæge. Du burde aflægge din tandlæge et besøg og få hans eller hendes vurdering af i hvilken grad dine tænder er beskadiget og hvilke muligheder der i så fald er for dig. Tandlægen vil også kunne give dig et overslag på hvad en evt. restaurering af dit tandsæt vil koste.
Du skriver i din mail at du har nogle psykiske lidelser. Hvis du har en kronisk psykisk lidelse og eller er tilknyttet psykiatrien er du måske berettiget til at modtage det kommunale tilbud som hedder “specialtandpleje”?

Håber du kan bruge mit svar og ellers er du velkommen til at skrive såfremt du har supplerende spørgsmål?

Med venlig hilsen
Tandplejer Johan Poulsen