Spørgsmål:

Kære Johan.

For et halvt år siden, fik jeg lavet en rodbehandling af en fortand i undermunden. Den blev røngten fotograferet tre måneder efter behandlingen, og tilsyneladende var betændelsen forsvundet. Tanden er dog meget øm – kun når jeg tygger med den. Kan der være noget galt, eller er det normalt ? Tandkødet ser pænt ud.

Håber du kan svare, da det bekymrer mig.

Venlig hilsen fra – Nete.

 

Svar:
Kære Nete.

Det er altid svært at rådgive om så specifikke ting som oplevelse af specifikke symptomer, da det kræver en klinisk undersøgelse og et kendskab til dit behandlingsforløb. Jeg har dog rådført mig lidt med mit bagland og ud fra det du skriver i din henvendelse, har jeg derfor følgende råd:

Den tand som du har fået rodbehandlet, kan sidde (meget lidt) højere i tandrækken end de øvrige tænder, hvilket betyder at det er denne tand som rammes først i forbindelse med at du bidder sammen (sammenbiddet) og dette kan give de gener du beskriver ifm. tygning. En anden årsag kan selvfølgelig være at betændelsen er kommet retur?
Jeg vil om alle omstændigheder anbefale, at du kontakter din tandlæge hvis dine gener fortsætter.

Med venlig hilsen
Johan, Tandplejer