Spørgsmål:

Hej Tandplejeinformation

Må / kan man bruge glycerin til at fjerne rødvin fra protese ?? Bruger det med stor effekt på tøj m.v.

Med venlig hilsen Birthe

 

Svar:

Kære Birthe

Jeg skal være helt ærlig og fortælle at jeg ikke før har hørt at glycerin kan bruges til dette formål. På Tandlægeforeningens hjemmeside beskriver de ganske vist, at proteser på lige fod med kaffe, the og tobak, kan blive misfarvet af rødvin, men at de anbefaler at det er fagkyndige (tandlæger og tandteknikere) der udfører rensningen af misfarverne.

Vi plejer dog at anbefale, at lægge proteser i blød med en opløsning af rød Biotex og vand evt. natten over, da der i rød Biotex er et effektivt enzym der kan opløse nogle typer af belægninger. Du kan her downloade vores instruktionsark med anbefalinger.

Med venlig hilsen

Tandplejeinformation